2014. december 18., csütörtök

11+1 tuti ajándékötlet a várandós kismamának

Barátnőd, rokonod, ismerősöd gyermeket vár, és szeretnéd meglepni valamivel, aminek biztos örülni fog, és amiből még nincsen huszonöt darabja? Könyv, babanapló vagy szépészeti szer legyen? Segítünk.
 

  1. Anya-baba emlékkönyv
    Ha még a terhessége első harmadában van, bizonyára még nem vásárolt magának olyan albumot, amiben „elteheti emlékbe” a kis jövevény ultrahangos- és jövendőbeli fényképeit, felírhatja a születési adatait. Ha még nem árulta el a pocaklakó nemét, célszerű semleges, mindkét nemhez illő fehér- vagy homokszínű borítóval választani.
  2. Pelenkázó táska
    Egy praktikus– sok hasznos zsebbel, állítható vállpánttal és párnázott, puha „matraccal” ellátott pelenkázó táska minden kismamának (de még a nagymamáknak is) jól jön.
  3. Szoptatós párna
    Aki próbálta, esküszik rá. A legtöbb várandós anyuka azon aludt, mert fájt a háta, és szülés után pedig kimondottan jó vele szoptatni, később pedig bele lehet fektetni a babát.
  4. Melengető kardigán
    Szép és hasznos ajándék lehet a várandós anyának egy szép, meleg, nem túl feszes kardigán, amit akkor is hordhat majd, ha már megszületett a baba.
  5. "Útmutató" könyvek
    „Miért sír a baba?” Ezt a legtöbb első gyermekes anyuka nem tudja, ezért is lehet hasznos ajándék egy-két olyan könyv, amiből mindezt megtanulhatja. Egy jó baba- és gyermekfejlesztési, -nevelési könyv, olyan mint egy jó szakácskönyv, minél több van belőle, annál jobb. Sok anyuka ajánlja Dr. Stuart Campbell: Terhesség napról napra című könyvét.
  6. Egy csinos body
    Az újszülött egyik legfontosabb viselete a body, amiből, még ha van is, sosem elég. Ha tudod a baba nemét, válogass a hozzá illő színpalettáról néhány jól kezelhető (könnyen mosható, pamut) darabot, ha pedig még kérdéses, hogy kislány vagy kisfiú lesz-e, akkor célszerű olyat választanod, ami semleges színű. Érdemes a praktikusságot is szem előtt tartani – újszülöttnél ne legyen a nyakrészen sem gomb, sem patent, sem tépőzár.
  7. Szép, puha takaró
    Egy finom, puha babatakaró is mindig hasznos ajándék, hiszen kell egy a kiságy közelébe, a hordozóba, az autóba… egyszóval, sosem elég.
  8. Babajáték
    Kabalaállatkát, egy későbbi alvótársat is vásárolhatsz a megszületendő babának – de mindenképpen tartsd szem előtt a praktikusság, a balesetveszély és az egészségesség elvét: szőrös (festékanyaggal színezett, könnyen széttéphető, szétrágható).
  9. Ultrahang utalvány
    Kiváló ajándék a terhessége elején járó kismamának, ha befizeted egy babamozira, azaz egy 4D-s ultrahangra.
  10. Pelenkatorta
    Ha jól ismered a leendő anyukát, és elbeszélgettél vele, tudod, melyik pelenkát részesíti majd előnyben. Ha a „titok” birtokában vagy, csinálhatsz (vagy csináltathatsz) a pelenkákból egy ajándékkosárra, vagy tálcára épített, emeletes tortát, a tetején esetleg egy kis kabalaállatkával – meglátod, mennyire fog neki örülni.
  11. Házi készítésű pesto
    Bármilyen furán is hangozhat első olvasatra, de bátran ajándékozhatsz házi készítésű pestót. Ha már te is anya vagy, tudod, hogy az első hetekben mennyire nincs ideje az újdonsült anyukának a főzésre, és hogy életet menthet egy-egy konzerv. Hát, még ha házi! Arra azonban vigyázz, hogy ne legyen túl fokhagymás, mert az nem túl szerencsés egy szoptató kismamának.
  12. 11+1 tipp: Baba-mama ágy
    Ehhez az ajándékhoz igaz, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni, ezért szerencsés, ha a családtagok vagy a barátok, kollégák együtt veszik meg (gondos „terepszemle” után) azt a speciális kiságyat, amit oldali ágynak vagy 4in1 átalakítható ágynak (bölcső, baba-mama ágy, hintaágy és kiságy) neveznek. A lényege, hogy szorosan a szülők ágya mellé tolható, az egyik hosszanti oldalán nyitott kiságyban fekvő babához bármikor oda tud nyúlni, illetve ki tudja venni az anyuka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése