2014. november 3., hétfő

Terhesség és babavárás! 8 tutti szépség tipp - Kismamáknak

Egy kismama különleges szépséggel rendelkezik, azonban a szervezetben történő változások negatív hatásokat is okozhatnak. Úgy, mint a terhességi csíkok, foltok vagy lábfájás.
Mit tehetsz a várandósság alatt fellépő "kellemetlenségek" ellen? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő cikkben:

Íme, 8 tutti kismama tipp:
A terhesség a legszebb időszak egy nő életében. Azonban nem valószínű, hogy örülni fog, amikor a hátrányaival kell szembenézzen, beleértve a terhességi csíkokat, a szem alatti táskákat vagy a bőrproblémákat. Nézzünk 8 jól bevált módszert, melyek segíthetnek ezeket a terhesség alatti negatív hatásokat megakadályozni és kezelni.

1.TIPP - Terhességi csíkok =striák

Ha van genetikai hajlamosságod a csíkokra, akkor nem sokat tudsz tenni, hogy ezt megelőzd. A terhességi csíkok akkor jelennek meg, amikor a bőr túl gyorsan tágul, megnyúlik és megrepedezik. Ezek a nyomok lila színben mutatkoznak.

Mi a megoldás?
Annak érdekében, hogy javítsd a bőr rugalmasságát, óvatosan dörzsöld a pocakodat több alkalommal naponta, körkörös mozdulatokkal. Használhatsz különböző krémeket és olajokat, melyek kakaóvajat, E-vitamint vagy olívaolajat tartalmaznak.
 
2. TIPP - Barna foltok...
A terhes nőknél is előfordulhat pigmentáció. Ezeket a barna foltokat, a hormonok okozzák és a napozás súlyosbítja őket. Ezek megakadályozása érdekében, ajánlott napvédő krémet használni (SPF 15).
+1 Tipp: A sötét foltok kivilágosítására kipróbálhatja a C-vitamin krémet.

3. TIPP - Halvány színű lett a hajam?!

Bár igaz, hogy a várandósság alatt a haj erősebb és fényesebb mint valaha, de csak az első trimeszter után van így. "A terhesség első három hónapja alatt a haj lehet zsíros, melynek oka a faggyúmirigyek túlzott aktivitása. A zsíros haj leküzdése érdekében, mos naponta hajat könnyű samponnal. Egyes nők viszont úgy érzik, hogy száraz a hajuk a terhesség alatt. "
 
Jó tipp:
Ha neked is száraz, használj hajkrémet minden nap és egyszer egy héten kezeld balzsammal.

JÓ TUDNI:
Sok terhes nő elkerüli a hajfestést a terhesség egész ideje alatt, az orvos-szakértők viszont azt állítják, hogy az első trimeszter letelte után nem veszélyes! a hajfestés.

4. TIPP - Száraz bőr és pattanások?
Ezeket a problémákat a hormonok okozzák. Az egyetlen módszer ami segíthet, ha naponta használsz speciális, a bőrtípusodnak megfelelő krémeket és bőrradírt.
 
NE FELEDD:
Nem használhatsz olyan termékeket, melyek összetevői között nagy mennyiségű szalicilsav vagy benzol-peroxid található!
 
5. TIPP - Sötét karikák a szem körül?
Nincs hatékony kezelés a szemek alatti táskák és karikák eltüntetésére, viszont három lehetőség is a rendelkezésedre áll,  amellyel elfedheted ezeket. 
  1. A megfelelő  korrektor használata: próbálj ki egy jobb minőségű korrektort és válassz egy árnyalattal világosabbat színűt. Ha a karikák nagyon sötét színűek, akkor pedig két árnyalattal világosabbat próbálj.
  2. Használj E-vitaminos szemkrémet: ezek erősíthetik a hajszálereket, így a táska, karika és az erek kevésbé láthatóak.
  3. Lézeres kezelés: ha a te esetedben krónikus a szem alatti táskák megjelenése, fordulj orvoshoz egy lézeres kezelésre. A lézerek vékonyítják a bőrt a kollagén növelésével, így a hajszálereket finoman eltüntetik.

6.TIPP - A fájó izmokra:

A prenatális masszázs az állapotos nők esetében nagyon jó megoldás lehet, de várd meg, amíg az első trimeszter eltelik. A masszázs ellazítja az anyát és a babát egyaránt. :)

7. Viszér ...
Mit tehetsz?
Viselj elasztikus harisnyát, a lábaid legyenek magasan amikor pihensz, és menj rövidebb vagy hosszabb sétákra, Kerüld a hosszú ideig tartó folyamatos lábon állást, és ne tedd egyik lábadat a másikra.
 
8. TIPP - Lábfájás:
Hogyan enyhítheted a lábfájását?
Áztasd lábaidat tengeri sót tartalmazó hideg vízbe, majd a kezelést követően egy hűsítő mentás krémmel kend be. (de választhatsz esetenként sima testápolót, vagy bőrolajat)
További hasznos tippek, tanácsok, ötletek a blogunkon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése