2014. november 5., szerda

Nedves törlőkendők - Mindennapi társ az ápolásban!

A törlőkendő használata hasznos és fontos dolog is egyben, de azt valójában kevesen tudják, hogy több változata is létezik és nem csak babák számára ajánlott a használatuk. Manapság rengeteg féle fertőzésről lehet hallani, bármit össze lehet szedni miközben az ember csak a hétköznapi tevékenységeit végzi.

  • Tömegközlekedést használók nap mint nap szembesülnek azzal, hogy nem tudják ki után fogják meg a kapaszkodókat. Nagy a fertőzés veszélye.
  • Gyermekeink az iskolában, óvodában a játékokon vagy a mosdókban is ki lehetnek téve fertőzésnek.
  • Persze a munkahelyek sem kivételek, itt is előfordulhat, hogy az egyik beteg kollégánk után fogjuk meg a kilincset, irodaszereket vagy esetleg használjuk a mosdót.
Ezeket a fertőzéseket persze elkerülheted, ha kezet mosol, de mi van, ha nincs erre lehetőséged akkor rögtön és mondjuk kicsit később megvakarod a szemed, vagy eszel valami gyorskaját? Erre találták ki a nedves törlőkendőket vagy kézfertőtlenítő géleket.

Több fajtája létezik, melyeket mindig a kialakult élethelyzet alapján célszerű használni. Az anti-bakteriális törlőkendő hasznos útitársunk lehetnek a mindennapokban is, hiszen pontosan a fent felsorolt és még jó néhány esetben válhatnak elengedhetetlen eszközeivé egészségünk megőrzésének. Speciális összetevőinek köszönhetően megvéd a gombák és baktériumok kialakulásától. Kézre és arcra egyaránt alkalmas. Kis táskában is elfér, ideális használat munkahelyen, iskolában, otthon illetve utazás során. 

Intim törlőkendő használata

A nők legérzékenyebb és legsérülékenyebb testrésze intim testrészük. A megfelelő ph érték megőrzése fontos, mert kellő mértékű szintjének megőrzése által elkerülhetjük a fertőzéseket, gombás megbetegedéseket. Fürdés alkalmával érdemes életkornak megfelelő pH értékű mosakodót használni, mely segít a kellő érték megtartásában. Azok számára, akik még nem vagy már nem menstruálnak a Frezyderm pH7 intim hab ajánlott, a kismamák és menstruációs korban lévő nők számára pedig a Frezyderm pH4 intim mosakodó használata javasolt. Az intim törlőkendő segít abban, hogy napközben is felfrissülj anélkül, hogy zuhanyoznod, vagy fürdened kelljen. Ez a visszazárható, steril tasak 20 db nedves törlőkendőt tartalmaz, melyek használatával elősegíted tested megfelelő pH értékének megtartását. Azért hasznos, hogy visszazárható a csomagolás, mivel így a megmaradt törlőkendők nem száradnak ki, felbontás után szükség szerint naponta akár többször is használhatók. 

A legelterjedtebb változat a babáknál használatos popsitörlő. Ezek előre krémesített, nedvesített kendők, mellyel gyorsan és alaposan meg lehet tisztítani a babák popsiját pelenkázáskor vagy maszatossá vált kezüket. Nedves törlőkendő vásárlásakor érdemes odafigyelnünk, hogy ne csak az ár, de a minőség is legyen fontos szempont. Minőség tekintetében fontos, hogy erős anyagú legyen, hogy ne szakadjon könnyen, esetlegesen dupla réteggel rendelkezzen, és ami az egyik legfontosabb, hogy ne tartalmazzon alkoholt, színezéket, tartósítószereket. Ami még egy fontos tény, hogy nem kell mindig hinni a legismertebb márkákban, hiszen több teszt is bizonyítja, hogy összetételében és tartósságában a legismertebb márkák jócskán elmaradnak a többitől.

Tehát sokféle törlőkendő létezik, érdemes utánuk olvasni és esetleg kisebb csomagokkal kísérletezni, amíg mindenki meg nem találja a számára legmegfelelőbb terméket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése